Siksak-viltit

Näitä vilttejä on mukava tehdä! Malli on helppo ja todella kivan näköinen. Vilttejä on valmistunut nyt kaksi, tytölle ja pojalle, mutta näitä tulee varmasti tehtyä vielä useampikin.

Ohjeen löysin täältä: http://puikkoillenkoukkuillen.blogspot.fi/2013/10/sikin-sakin.html?m=1

Selkeä ohje! Itse pidin enemmän reikäisemmästä eli alempana olevasta ohjeesta. Ohje oli tiskirätille mutta helposti siitä saa tehtyä vaikka kuinka ison.

Koristeeksi tein vielä pienet elefantit. Niihin löytyy netistä paljon ohjeita, tässä yksi: http://uuttavanhaakasintehtyakaunista.blogspot.fi/2016/10/96-norsu-vaunulelu.html

Pätkis-toukkapussit

Nämä söpöt toukkapussit valmistuivat tätä Novitan ohjetta soveltaen: https://www.novitaknits.com/fi/fi/node/5074/instructions.

Jätin hihat tekemättä, ja muutin ohjetta muutenkin vähän. Kirjailin tekstin lopuksi tuohon päälle. Kirjailussa olisi kyllä parantamisen varaa, mutta hyväksytään näin ensimmäiseksi kerraksi. Ihanat puiset sydännapit kruunaavat kokonaisuuden.

Dropsin ranglanpusero

Tämä paita on varmasti yksi lemppareistani! Dropsin ohje siihen löytyy täältä http://www.garnstudio.com/pattern.php?id=5448&cid=11.

Ohje oli selkeä, ja sen mukaan oli helppo tehdä tämä. Ainoa ongelma kohta oli kauluksessa.  Sen ratkaisin ”vähän soveltamalla”, kun en millään ohjetta ymmärtänyt :D. Ihana ja hyvin istuva malli.

Näitä tulee varmasti tehtyä enemmänkin.

Tämä sama kuva oli edellisessäkin postauksessa, mutta laitan sen nyt vielä tähänkin. Tässä siis paita noin kahden kuukauden ikäisen pojan päällä.

Tämän ohjeen pohjalta syntyi myös toinen paita. Käytin samaa ohjetta, mutta jätin sen keskeltä auki ja lisäsin palmikot koristeeksi. Jätin tekemättä kauluksessa olevan aukon. Edessä ja hihoissa palmikot kahdella, takana palmikko kolmella osalla.

Hihan palmikko:

Vauvan neuletakki ja -housut

Näihin käytin tätä Novitan ohjetta: https://www.novitaknits.com/fi/fi/node/8985/instructions

Takki on muuten tehty ihan ohjeen mukaan, mutta eteen ja taakse tein kolmella tehdyt palmikot sekä hihoihin lisäsin pienemmät kahdella tehdyt palmikot. Lankana käytin muistaakseni 7 veljestä. 

Housuissa tein varmaan jonkin virheen, koska niistä meinasi tulla todella isot! Monta kertaa purin ja kokeilin uudestaan, mutta lopuksi luovutin ja keksin päästäni suurimman osan. Lahkeista tulikin sitten vähän turhan pitkät, mutta mieluummin niin päin, kyllähän niitä voi aina kääntää 😉

Tässä housut käytössä noin kahden kuukauden ikäisellä pojalla.